Kosten

Inzicht in de kosten:

Indien u gebruik wilt maken van een advocaat, dan wilt u natuurlijk weten wat voor ‘prijskaartje’ daaraan vast hangt. Gomez Advocatuur begrijpt dat goed. Daarom worden voorafgaand aan iedere zaak de kosten voor u inzichtelijk gemaakt.

Wat zijn de mogelijkheden?

Gefinancierde rechtsbijstand

Indien u als particulier onder een bepaalde inkomensgrens valt, kunt u gebruik maken van de zogenaamde gefinancierde rechtsbijstand. Dit betekent dat de Nederlandse Staat de advocaatkosten geheel of gedeeltelijk voor u vergoed. In sommige gevallen dient u een eigen bijdrage te betalen. Griffierechten en uittreksels worden niet door de Nederlandse Staat vergoed. U dient deze zelf te betalen. Op de site van de Raad voor Rechtsbijstand (www.rvr.org) kunt u opzoeken of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand. U kunt het ook telefonisch (06-41461409) of per e-mail info@gomezadvocatuur.nl aan mr. Sabina Gomez Espinosa vragen. Zij informeert u graag.

Betalende basis

Komt u niet in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand? Dan kunt u worden bijgestaan op betalende basis. Maakt u zich geen zorgen over hoge advocaatkosten. Gomez Advocatuur hanteert een concurrerend uurtarief van € 195,- exclusief BTW voor particulieren en € 205,- exclusief BTW voor ondernemers. Kantoorkosten worden niet in rekening gebracht. En iedere factuur wordt voorzien van een duidelijk specificatie.

Prijsafspraak

Wenst u een prijsafspraak te maken voor uw gehele zaak? Dan kan er vooraf een vaste vergoeding worden afgesproken die alle werkzaamheden dekt.

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering? 

Dan kan het zijn dat uw rechtsbijstandverzekeraar bereid is om de advocaat kosten te vergoeden.